Tratamentul transpirației excesive

Terapii faciale

Ce este transpirația excesivă?

Denumită în termeni medicali hiperhidroză, transpirația în exces poate avea, în afara căldurii exterioare excesive, și alte cauze. Pubertatea este considerată vârsta la care modificările hormonale stau la baza debutului transpirației excesive, urmând ca aceasta să scadă în intensitate la vârste înaintate. Șocurile emoționale, stresul sau anxietatea pot provoca crize de transpirație asociate cu senzație de mâini reci.

Care sunt efectele transpirației excesive?

În afara sudorației obișnuite, transpirația în exces antrenează situații și stări psihice extrem de jenante. Dificultățile intervenite în relațiile sociale, la locul de muncă sau disconfortul personal produs de secreția crescută a glandelor sudorale reprezintă tot atâtea motive pentru care persoana în cauză încearcă tot felul de metode prin care să scape de această jenă. Teama de a da mâna atunci când palmele sunt transpirate, de a sta alături de alte persoane atunci când sudorația axilară excesivă lasă urme vizibile pe haine sau jena de a nu fi pus în situația de a scoate pantofii, știind că tălpile transpiră în mod obișnuit, determină stări de anxietate care la rândul lor accentuează transpirația.

Asadar, hipersudorația, chiar dacă nu poate fi considerată o boală în sine, afectează viața socială și profesională.

Apărând frecvent la nivelul palmelor, al tălpilor și la nivelul axilei, transpirația excesivă antrenează dezvoltarea bacteriilor și macerarea celulelor pielii. Din această cauză, apare mirosul urât extrem de jenant.

Tratamentul transpirației excesive cu toxină botulinică

Cunoscută în special pentru efectele sale spectaculoase de ștergere a ridurilor, toxina botulinică este folosită și în tratamentul transpirației excesive. Prin injectarea ei la nivelul axilei, palmelor și chiar în talpă, toxina botulinică inhibă secreția glandelor sudoripare. Astfel, atât hiperhidroza cât și transpirația normală pot fi diminuate semnificativ cu ajutorul injecțiilor cu toxina botulinica (botox). Tratamentul cu toxina botulinică nu este dureros și nu necesită anestezie locală. Efectele apar rapid, la 2–7 zile de la injectare și se mențin pentru o perioadă lungă de timp, de aproximativ 9 luni. Este însă important ca aceste injectări să fie efectuate de către medicii specialiști.

prețuri

Tratament hiperhidroza (transpirație excesivă)
De la 600€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!