Lifting facial

Chirurgie Estetică

Primele semne ale îmbătrânirii se văd la nivelul feței, gâtului și mâinilor. Gravitația și diminuarea volumului facial (prin reducerea stratului adipos și scăderea masei osoase faciale) imprimă feței caracteristicile îmbătrânirii: piele ridată, fără tonus, lipsită de strălucire.

Alături de acești doi factori esențiali, ultravioletele, un stil de viață dezechilibrat și anumite afecțiuni dermatologice ale pielii produc modificări în structura acesteia, slăbindu-i rezistența fibrelor elastice, determinând astfel scăderea tonusului și a fermității acesteia.

Ce este liftingul facial?

Excesul tegumentar de la nivelul feței, apărut odată cu înaintarea în vârstă, poate fi îndepărtat prin lifting chirurgical, prin intermediul operației de lifting facial,

Cei mai mulți pacienți care solicită consult chirurgical pentru lifting facial nu mai sunt mulțumiți de aspectul lor care nu mai reflectă spiritul tânăr pe care îl au. Cei mai mulți pacienți caută o cale să-și reîmprospăteze și să își reîntinerească aspectul.

Care sunt efectele operației de lifting facial?

Prin lifting facial se îndepărtează excesul tegumentar, se pot tensiona mușchii de la nivelul feței și se poate îndepărta și excesul de grăsime din anumite zone ale feței. Aspectul obținut după această intervenție este de întinerire cu aproximativ 10 ani.

Prin lifting nu se pot îndepărta ridurile de la nivelul ochilor, iar șanțurile nazolabiale se pot doar atenua ca aspect, însă nu pot dispărea în totalitate. Liftingul facial nu poate să îmbunătățească aspectul frunții, al pleoapelor căzute și nici nu îmbunătățește textura pielii.

Cui îi este adresat liftingul facial?

Liftingul facial se adresează pacienților cu vârste cuprinse între 40-60 de ani, se poate efectua însă și la vârste mai înaintate în condițiile unei stări bune de sănătate.

Trebuie reținut faptul că această operație corectează efectul îmbătrânirii, neputând însă să aibă vreun efect de regenerare a pielii, așa cum fac anumite intervenții de lifting facial cu laser.

Există pacienți la care excesul tegumetar nu reprezintă o indicație absolută a liftingului chirurgical, acesta putându-se remedia cu ajutorul intervențiilor laser.

Cum decurge consultația preoperatorie?

Este important să spuneți chirurgului dacă doriți să urmați o dietă în perioada de timp de după intervenție, deoarece slăbirea în greutate poate să aibă efect negativ asupra rezultatului obținut prin intervenția chirurgicală de lifting facial.

Medicul vă va consulta și va lua decizia în funcție de dorințele dumneavoastră. Prin inspecția elementelor anatomice ale feței (structura osoasă, ridurile prezente, gradul de laxitate tegumentară), chirurgul stabilește tipul de intervenție, putând să aplice fie liftingul facial clasic, fie miniliftingul facial. De asemenea, se poate să vi se propună o asociere cu lifting frontal, blefaroplastie, corecție nazală sau intervenții laser ulterioare.

Care sunt recomandările pentru operație?

Odată luată decizia operatorie și planificată intervenția de lifting facial, pacientul trebuie să înceteze a mai lua, cu cel puțin două săptămâni înainte, medicamente antiinflamatorii nesterioidiene, anticoagulante, anumite vitamine și remedii homeopatice și să oprească fumatul.

Intervenția chirurgicală se face cu anestezie generală, durează în jur de 4 ore și necesită internare de 1-2 zile.

Ce presupune intervenția chirurgicală?

Liftingul facial are efect la nivelul etajelor mijlociu și inferior ale feței, dar și asupra gâtului. Se poate asocia și cu lifting frontal sau cu lifting de sprâncene.

În cazul liftingului clasic, inciziile pleacă de la nivelul tâmplelor, coboară prin fața urechii și ajung pe sub lobul acesteia în pielea păroasă a cefei. Se corectează astfel etajul mijlociu și cel inferior. Dacă este nevoie, se asociază cu o incizie amplasată sub bărbie, pentru o corecție tegumentară la nivelul gâtului sau pentru îndepărtarea grăsimii de la acest nivel.

În cazul miniliftingului facial, corecția se adresează etajului mijlociu al feței, având ca scop îmbunătățirea aspectului șanțurilor nazolabiale și a zonei mandibulare. În acest caz, incizia este mai scurtă, urmând conturul natural al urechii.

În ambele cazuri, după decolarea pielii și îndepărtarea excesului acesteia, se pot repoziționa și planurile musculare situate sub piele, pentru a conferi pielii un aspect tonic.

Care sunt efectele perioadei de recuperare postoperatorie?

În primele zile după operația de lifting facial, fața va fi edemațiată, prezentând echimoze și senzație de tensiune. Sensibilitatea în zona operată poate fi modificată pentru o perioadă de timp, aceasta urmând a se remedia în următoarele săptămâni. Fața va fi pansată și va fi poziționată mai sus pe pernă, pentru a diminua edemațierea acesteia.

În a doua săptămână, toate aceste manifestări tind să dispară progresiv, activitatea putându-se relua după 2-3 săptămâni.

Exercițiile fizice se pot relua după 6 săptămâni, atunci când edemațierea a dispărut, iar sensibilitatea feței a început să reapară.

Care sunt riscurile asociate intervenției chirurgicale de lifting facial?

Pot exista și riscuri în urma liftingului, ca în urma oricărei intervenții chirurgicale: sângerările, hematoamele, riscul de infecții sau problemele de cicatrizare pot fi unele dintre acestea. Rezultatele obținute în urma liftingului durează câțiva ani, în funcție de tipul de piele și de gradul ei natural de îmbătrânire. Din păcate, pielea va îmbătrâni în timp și poate să fie necesar un al doilea lifting facial sau de intervenții laser repetate, astfel încât calitatea pielii să rămână la un nivel ridicat cât mai mult timp.

prețuri

Lifting facial Deep Plane (anestezie generala)
5500€
Lifting facial cu blefaroplastie (anestezie generală)
5500€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!