Peelingul „de weekend”, denumit MicroLaserPeel, conferă pielii un aspect catifelat și luminos, prin îndepărtarea imperfecțiunilor cauzate de vârstă sau de un stil de viață activ.
Acesta se adresează modificărilor apărute la nivelul pielii care sunt asociate cu înaintarea în vârstă și cu un stil de viață activ. Se pot observa reale îmbunătățiri ale aspectului și ale calității pielii în doar câteva zile.
Epiderma este o structură robustă și rezistentă a pielii, care protejează dermul profund, având rolul de barieră fizică. La nivelul epidermului iau naștere, însă, ridurile fine și modificările pigmentare care apar de obicei pe pielea afectată de mediul înconjurător sau de vârstă. Prin procedeul MicroLaserPeel se îndepărtează un strat subțire din epidermă, așa că refacerea acesteia va dura doar câteva zile.
MicroLaserPeel este un peeling intra-epidermal prin care, cu ajutorul fasciculelor laser ghidate de un scanner, se pot îndepărta atât un strat epidermal minim, cât și epiderma în totalitate (10-50 microni). Computerul care monitorizează această procedură selectează extrem de precis adâncimea și puterea de penetrare a razei laser, îndepărtând în mod uniform prin vaporizare stratul dorit, ceea ce nu se poate realiza prin nicio altă metodă de peeling. Ridurile, cicatricile postoperatorii sau cele care au apărut după acnee, keratozele sau problemele pigmentare sunt tratate cu succes prin MLP.
Dacă dorești un rezultat mai bun decât după o microdermabrazie sau după un peeling chimic și ai la dispoziție un timp limitat pentru refacerea pielii, atunci MicroLaserPeel a fost conceput pentru tine.
MLP este un peeling superficial, parțial sau chiar total al epidermei, prin care se realizează ablația în profunzime a epidermului. De aceea este considerată pasul perfect dintre microdermabrazie și peelingul profund care reface întreaga structură a pielii. Pentru confortul tău, intervenția se realizează după aplicarea unei creme care anesteziază straturile superficiale ale pielii.
Pacienții răspund diferit la peelingul laser. În general, cu cât pielea este mai sănătoasă și mai tânără, cu atât refacerea și vindecarea după MLP are loc mai repede. Roșeața și edemațierea care apar după MLP (similar ca după o arsură solară) sunt cu atât mai intense cu cât peelingul este mai adânc. Înroșirea și senzația de arsură solară sunt reacții normale care apar după MLP și care persistă în medie 12 ore. În afară de peelingul instantaneu făcut de raza laser prin vaporizarea computerizată a unui anumit strat din epidermă, căldura eliberată în piele are efecte benefice asupra refacerii colagenului. Pielea înroșită se va transforma după 24-48 de ore în scuame, care se vor îndepărta printr-o exfoliere delicată. Acesta constituie, de fapt, un al doilea peeling pe care MLP îl realizează în cadrul aceleiași intervenții.
La scurt timp după MLP, pielea va deveni mai moale, mai catifelată și mai luminoasă, cu schimbări semnificative și imediate ale texturii și tonicității pielii.
De obicei, procedura se poate repeta de 2-4 ori la un interval de 6-8 săptămâni. Cu cât mai multe peeling-uri superficiale se aplică, cu atât se poate obține o piele mai netedă și mai catifelată. Mai mult, prin stimularea celulelor pielii, a vascularizației și a sintezei de colagen, întreținerea ulterioară prin produse cosmetice este mult mai eficientă.
Este important ca țesuturile tratate să rămână moi și pliabile în decursul vindecării, de aceea, utilizarea unei creme speciale, pe care o vei primi în cadrul tratamentului, este esențială pentru a nu lăsa pielea să se usuce. Sunt interzise expunerile la soare, solar și loțiunile autobronzante. Cremele cu factor de protecție 30 sunt obligatorii dacă ieșirile în aer liber nu pot fi evitate. Medicul îți va da detaliat toate recomandările de care ai nevoie. Nu uita să îți programezi din timp următoarea ședință de tratament.