Epilare definitivă cu laser

Remodelare Corporală

Epilarea permanent progresivă presupune distrugerea foliculilor piloși într-un număr cât mai mare, pentru a nu mai da naștere firelor de păr noi. Acest lucru se poate realiza prin metode performante care țintesc selectiv rădăcina firului de păr aflat în faza activă, de creștere.

Metodele utilizate până în prezent - aparatele de ras, cremele epilatoare, epilarea cu ceară sau electroliza firului de păr - s-au dovedit a fi ineficiente, necesitând o nouă epilare la o perioadă scurtă de timp. Lumina intens pulsată, relativ nou introdusă, realizează o reducere a pilozității, având însă dezavantajul că nu poate interveni pe toate tipurile de piele și de păr.

Epilarea permanent progresivă cu Laser ClearScan

Epilarea definitivă cu Laser ClearScan a revoluționat acest procedeu, având o eficiență mult mai mare decat oricare alte metode de epilare, inclusiv cea prin lumina intens pulsată. Atât din punct de vedere al rezultatului final, cât și datorită eliminării durerii prin răcirea și protejarea concomitentă a epidermei fac din epilarea cu Laser ClearScan cea mai eficientă, rapidă și nedureroasă metodă de epilare definitivă.

Laser ClearScan revoluționează epilarea definitivă

Epilarea permanent progresivă cu Laser ClearScan este un tratament de reducere a pilozității. Firele de păr se dezvoltă dintr-o rădăcină (denumită și folicul pilos) în cadrul unui ciclu de creștere, care cuprinde trei faze: faza de creștere, faza de tranziție și faza de latență.

În faza de creștere, firul de păr se dezvoltă. Nu toate firele de păr se află la un anumit moment în această fază. Dacă la nivelul pielii capului, 85% din fire sunt în faza de creștere, această proporție se modifică în funcție de regiunile corpului. Părul de pe față se află în faza de creștere în proporție de 50-70%, în timp ce la nivelul brațelor, antebrațelor și gambelor, doar 20% se găsesc la un moment dat în această fază. Durata de timp în care părul crește este, de asemenea, diferită: la nivelul capului este de 2-6 ani, iar la gambe sau antebrațe de 13-16 săptămâni.

După terminarea creșterii, foliculul pilos urmează o fază de tranziție, în care rădăcina firului de păr intră în regresie. Aceasta este de fapt o etapă intermediară care face trecerea spre perioada în care foliculul pilos și deci firul de păr intră într-o fază de latență, inactivă. Cu alte cuvinte, firul de păr nu mai crește, dar rămâne atașat foliculului pilos pentru o durată de timp variabilă, de la câteva săptămâni la până la un an.

În faza inactivă se află între 50 și 80% din firele de păr. După terminarea acestei ultime faze, ciclul se reia cu faza de creștere, în care foliculul pilos dă naștere unui nou fir de păr.

Trebuie să rețineți că un număr de foliculi piloși se pot activa în mod fiziologic în anumite situații: în sarcină, la menopauză sau în situațiile unor afecțiuni (ovar polichistic sau tumori virilizante).

Cum acționează Laser ClearScan în epilarea definitivă?

ClearScan eliberează unde laser care au drept țintă selectivă foliculul părului. Datorită absorbției scăzute a melaninei, dar și grație unui sistem performant de protecție a epidermei, efectele adverse cum ar fi petele închise la culoare sau cicatricile sunt, practic, absente după tratamentul de epilare definitivă cu ClearScan.

Spre deosebire de lumina intens pulsată, care este o lumină vizibilă ochiului uman, dar care are un spectru larg, cu lungimi de undă diferite, laserul acționează printr-o singură lungime de undă, cu energii înalte destinate unor targeturi specifice. În cazul îndepărtării firului de păr, ținta este rădăcina firului de păr.

Laserul ClearScan utilizează energii care produc distrugerea numărului foliculilor piloși în proporție de 80-95%. Procedeul se numește fototermoliză și constă în producerea de căldură care, la nivelul firului de păr, este transferată rădăcinii părului pe care o distruge.

Este epilarea definitivă cu Laser ClearScan potrivită pentru toate tipurile de piele?

Această nouă metodă de epilare laser este eficientă atât pentru pielea deschisă la culoare, cât și pentru persoanele care au un ten mai închis. În plus, datorită abilității de a trata în siguranță inclusiv pielea bronzată, epilarea definitivă cu ajutorul ClearScan face ca acest tratament să fie alegerea potrivită pentru toate persoanele. Pielea bronzată poate fi tratată în siguranță, dar întotdeuna informează medicul dacă ai folosit loțiuni autobronzante, ai fost la solar sau ai stat la plajă în ultimele trei luni. Protocolul terapeutic va fi ajustat, astfel încât rezultatul epilării să fie sigur și eficient.

Ce presupune procedura de îndepărtare progresivă a părului?

ClearScan este o metodă nouă de epilare cu laser a cărei performanță este asigurată de un sistem computerizat de dirijare secvențială a undelor laser cu ajutorul unui scanner. Astfel, laserul poate trata suprafețe de până la 5/5cm printr-o singură aplicare, distrugând fără durere mai mulți foliculi piloși de pe o zonă întinsă. Spre deosebire de alte aparate laser, acest sistem unic introduce un procedeu nou de răcire simultană a epidermului și dermului: placa de safir. Se elimină astfel durerea, asigurând protecție pentru straturile pielii atât în timpul acțiunii unui puls de undă laser, cât și după. Prin fereastra de safir care asigură contactul cu pielea, undele laser pătrund și sunt absorbite selectiv direct la nivelul foliculului pilos, distrugând rădăcina firului de păr fără a afecta țesuturile din jur.

Asocierea laserului Nd:YAG și a sistemului de răcire a pielii fac din această nouă metodă de epilare cel mai sigur, rapid și eficient tratament pentru reducerea pe termen lung a pilozității nedorite.

Firele de păr sunt eliminate în timpul aceluiași tratament?

Părul trece prin trei faze de creștere: o fază activă, o fază intermediară în care foliculul păros intră în regresie și ultima fază în care papila dermică este inactivă și, nestimulată, nu va putea da naștere firului de păr. Epilarea definitivă cu laser poate elimina doar firele de păr care sunt în momentul tratamentului în faza activă de creștere. De aceea, nu toți foliculii de păr sunt distruși dintr-o dată, în cadrul aceluiași tratament. Durata ciclului firului de păr variază în funcție de localizările de pe corp. Trebuie reținut că fiecare fir de păr se află într-una din aceste trei faze de creștere, independent de fazele prin care trec firele vecine.

Care sunt efectele primului tratament de epilare cu laser?

După tratamentul cu laser, eritemul (roșeața) și edemul (umflarea ușoară a zonelor epilate) pot persista timp de 4-6 ore. După epilare, firele de păr tratate pot apărea la nivelul pielii, dând impresia că ar crește! După un interval de 7-14 zile, aceste fire de păr, a căror rădăcină intră în regresie, vor cădea singure. Un masaj ușor cu mănușa exfoliantă poate accelera acest proces. În primele trei zile după epilare, pot apărea ușoare iritații sau mici umflături asemănătoare urticariei, care dispar, însă, de la sine.

De câte tratamente de epilare definitivă cu laser voi avea nevoie?

Pentru un rezultat permanent progresiv al epilării sunt necesare mai multe tratamente spațiate la interval de 4 săptămâni, în funcție de regiunea care se dorește a fi epilată. Rezultatul final va apărea la câteva luni după tratament.

În medie, pentru a se atinge o reducție de 80-90%, sunt necesare între 5 și 6 tratamente. Dacă la nivelul buzei superioare și feței sunt necesare 5 tratamente, epilarea brațelor și a picioarelor poate necesita 5-6 aplicații.

Care sunt recomandările de după tratament?

După epilarea cu laser, este interzisă expunerea la soare sau solar și folosirea loțiunilor autobronzante. În cazul in care expunerea la soare nu poate fi evitată, atunci este recomandată folosirea cremelor cu factor de protecție solară de cel puțin 30, aplicate cu cel puțin 15 minute înainte de expunere. Acestea se vor reaplica la fiecare două ore sau imediat după imersia în apă (înot).

Epilarea permanent progresivă se realizează printr-un proces de fototermoliză selectivă, prin care se distruge ținta, respectiv foliculul pilos. În acest sens, se pot utiliza atât lumina intens pulsata (IPL), cât și laserul.

Dacă unda laser are ca țintă directă foliculul pilos, putând fi aplicat pe orice tip de piele și de fir de păr, lumina intens pulsată se adresează pilozității mai puțin accentuate și mai fine. Fără a avea puterea mare a laserului care pătrunde la adâncimi considerabile, acolo unde se găsește rădăcina firului de păr, lumina intens pulsată folosită până în prezent acționa într-o lungime de undă largă, putând afecta și alte ținte, cum ar fi pigmentul melanic din piele sau vasele de sânge. De aceea, pe lângă eficiența scăzută în epilarea definitivă, IPL ar fi putut provoca reacții secundare cum ar fi depigmentări, hiperpigmentări sau mici sângerări.

Ce presupune tehnologia nouă a luminii intens pulsate BBL Sciton?

BBL Sciton reprezintă o tehnologie nouă a luminii intens pulsate (IPL) prin care, cu ajutorul unui filtru, este selectată o lungime de undă specifică pentru firul de păr, fără a interacționa cu pigmenții din piele, deci fără reacții secundare. Parametrii la care acționează BBL sunt setați prin computer, astfel aceștia pot fi adaptați oricăror cerințe de epilare.

Sistemul de răcire foarte sigur acționează asupra straturilor superficiale ale pielii atât înainte, cât și în timpul tratamentului de epilare definitivă, dar și după acțiunea fiecărui puls. Disconfortul este redus la minimum, înlăturând durerea, iar protecția pielii prin răcirea continuă este asigurată pe tot parcursul tratamenului.

Care este eficiența epilării BBL după primul tratament?

Dacă după prima ședință de epilare cu ajutorul laserului se realizează o reducție a firelor de păr în proporție medie de 50%, epilarea BBL produce o îndepărtare a firelor de păr în proporție mult mai mică.

Însă, asocierea în aceeași ședință a laserului ClearScan și a epilării BBL mărește considerabil eficiența tratamentului, reducția foliculilor piloși fiind de peste 63% după primul tratament. Inconvenientul îl constituie durata de timp crescută a tratamentului, dat fiind faptul că se aplică pe aceeași zonă două epilări consecutive. Și prețul ședinței este mai crescut, dar ținând cont că numărul ședințelor va scădea semnificativ, acesta nu poate reprezenta un dezavantaj.

prețuri

Buză superioară
BBL: 20€
Laser: 30€
BBL + Laser: 40€
Față integral
BBL: 70–90€
Laser: 100–170€
BBL + Laser: 130–220€
Bikini line
BBL: 80€
Laser: 100€
BBL + Laser: 120€
Bikini total
BBL: 100€
Laser: 150€
BBL + Laser: 200€
Brațe
BBL: 50€
Laser: 100€
BBL + Laser: 150€
Integrate
BBL: 80€
Laser: 150€
BBL + Laser: 195€
Axilă
BBL: 60€
Laser: 80€
BBL + Laser: 100€
Gambe
BBL: 120€
Laser: 200€
BBL + Laser: 300€
Coapse
BBL: 130€
Laser: 230€
BBL + Laser: 330€
Picior integral
BBL: 270€
Laser: 400€
BBL + Laser: 500€
Torace
BBL: 250€
Laser: 300€
BBL + Laser: 450€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!