Lipoaspirația asistată laser ProLipo Plus

Lipoaspirație laser

Lipoaspirația asistată laser ProLipo Plus este o intervenție care vă ajută să scăpați de depozitele de grăsime localizată, fără bisturiu și fără clasica tehnică a lipoaspirației, cu ajutorul laserului ProLipo Plus cu sistem dual de lungimi de undă cea mai nouă tehnică de îndepărtare a grăsimii care nu poate fi eliminată nici prin dietă și nici prin sport.

Dana - aparat Prolipo-plus

ProLipo Plus este o procedură chirurgicală cu laser, minim invazivă, de topire și îndepărtare a grăsimilor nedorite. Necesită doar anestezie locală, fără a fi nevoie de anestezie generală. Intervenția de lipoaspirație laser este minimă, nu necesită internare, iar recuperarea se face în câteva zile, pacientul putându-se întoarce la activitatea normală chiar de a doua zi.

ProLipo Plus 4D Hi-Definition - este o tehnică specială a laserului ProLipo Plus, care are ca scop remodelarea reliefului abdomenului în 4 dimensiuni, pentru a crea forme naturale, care reflectă anatomia peretelui abdominal muscular, evidențiind și redefinind “6-packs” și alte contururi.

Pregatire procedura Prolipo-plus

Care sunt avantajele lipoaspirației laser cu ProLipo Plus?

 • intervenția este minim invazivă și mai puțin traumatică decât lipoaspirația clasică;
 • recuperarea este rapidă, iar revenirea la viața socială se poate face imediat deoarece sângerarea și edemațierea zonei pe care s-a făcut intervenția sunt minime, datorită coagulării produse de fasciculul laser;
 • concomitent cu dizolvarea grăsimii și cu distrugerea celulelor adipoase, se realizează și contracția fibrelor elastice și de colagen, urmată de formarea de colagen nou, crescând astfel tonusul și fermitatea pielii, care nu se poate realiza cu nicio altă intervenție. Se evită astfel aspectul de piele lăsată, care apare deseori după îndepărtarea clasică a grăsimii;
 • se ameliorează și vergeturile din zona respectivă;
 • permite tratarea anumitor zone cu contur neregulat, greu accesibile lipoaspirației clasice: abdomenul, coapsele, fesele, linia bustului, gâtul și brațele.

Rezultate procedura Prolipo-plus

 • redefinește rezultatele obținute după o lipoaspirație clasică, uniformizând și corectând neregularitățile care rezultă din lipoaspirația clasică, chirurgicală.
 • crește tonusul și fermitatea pielii care nu poate fi remodelată după lipoaspirațiile clasice.
 • redefinește conturul întregului corp, dar și conturul muscular
 • rezultatele apar după o singură procedură, fiind evidente după 4-8 săptămâni și mult mai bine definite după 2-6 luni.

Cui îi este adresată lipoaspirația cu laser?

Cei mai buni candidați pentru lipoaspirația laser sunt persoanele sănătoase clinic, fără boli grave cardiace, hepatice, renale sau pulmonare.

Anumite afecțiuni cum ar fi herniile sau eventrațiile pot constitui contraindicații relative ale lipoaspirației laser.

Ce presupune tehnica lipoaspirației laser?

Tehnica lipoaspirației laser constă în folosirea energiei termice a laserului pentru a declanșa dizolvarea grăsimii. Prin pătrunderea în piele a fasciculului laser, se realizează canale și se pregătește grăsimea pentru lipoliză. Energia care generează efectul termic realizează și o hemostază mult mai bună, concomitent cu ruperea membranei celulelor grase, deci cu distrugerea lor.

În afară de celula adipoasă, o altă țintă a laserului este colagenul și fibra elastică din piele. Acțiunea ProLipo Plus este de stimulare a producerii de colagen nou, deci de regenerare a pielii și de contracție a fibrei elastice, efecte care cresc fermitatea și tonusul pielii.

Cum se realizează procedura de lipoaspirație laser PROLIPO PLUS?

Sala operatie Prolipo-plus

Lipoaspirația laser ProLipo Plus se realizează cu anestezie locală, accesul către grăsimea în exces și pielea lăsată făcându-se printr-o mică incizie, de 1-2 mm, care nu va lăsa în urmă nicio cicatrice. Nu există durere în timpul intervenției, iar rezultatul obținut este permanent!

Beneficiul enorm al acestei intervenții este că laserul facilitează atât dizolvarea grăsimii, cât și contracția puternică a fibrei elastice, iar prin regenerarea pielii produsă de laserul cu sistem dual de lungimi de undă, pielea va avea o cu totul altă fermitate, fiind lipsită după intervenție de aspectul lăsat și inestetic.

Intervenția constă în mai mulți timpi operatori:

 • infiltrarea nedureroasă a țesutului cu anestezic,
 • dizolvarea grăsimii prin laser,
 • aspirarea blândă a grăsimii dizolvate cu canule subțiri
 • și, ultima etapă, creșterea fermității pielii cu ajutorul laserului prin contracția puternică a fibrelor elastice și regenerarea pielii prin stimularea puternică a fibroblastului direct la nivelul dermului.

Lipoaspirația laser durează între 1-2 ore, iar recuperarea după intervenție este imediată.

Care sunt recomandările preoperatorii?

Pacienților fumători li se recomandă oprirea acestuia cu cel puțin câteva săptămâni înaintea intervenției. Fumatul poate afecta capacitatea de vindecare. Anumite medicamente care cresc riscul de sângerare, cum ar fi aspirina sau alte medicamente antiinflamatorii nonsteroidiene, vitamina E sau tratamentele homeopate trebuie să fie întrerupte înainte de lipoaspirația laser.

Care sunt îngrijirile postoperatorii?

După intervenția de lipoaspirație laser ProLipo Plus nu este necesară spitalizare, pacientul putând merge acasă imediat, iar reintegrarea socială este rapidă. Se vor prescrie medicamente antiinflamatorii și antibiotice și este recomandat să purtați o fașă elastică, pentru a preveni deformările din zona operată, dar și anumite complicații care pot apărea: seroame, edeme. Masajul pentru drenaj limfatic este indicat după 2 săptămâni.

Observații:

 • Rezultatul după intervențiile de lipoaspirație laser se poate observa și după 1-2 săptămâni postoperator, fiind mai evidente după 2-6 luni, timp de care are nevoie pielea pentru regenerare și contracție.

 • Vârsta, modificările hormonale, menopauza, nivelul estrogenilor, gradul de hidratare și calitatea pielii fiecărui pacient pot influența rezultatul obținut, astfel încât, gradul de contracție și de creștere a fermității pielii pot să fie diferite de la un pacient la altul.

De ce este preferată lipoaspirația laser de către pacienți?

Lipoaspirația laser ProLipo Plus este net superioară lipoaspirației chirurgicale prin faptul că:

 • reduce timpul de intervenție,
 • traumatizarea țesuturilor este minimalizată prin acțiunea rapidă și atraumatică a laserului,
 • echimozele de după intervenție sunt semnificativ mai mici decât cele provocate de trauma mecanică a lipoaspirației chirurgicale.

De asemenea, ProLipo Plus este diferită de lipoliza realizată prin substanțele injectabile (mezoterapie) - procedură care nu face decât să elibereze o parte din acizii grași din depozite, fără însă a distruge definitiv și celula adipoasă. Din acest motiv, nici radiofrecvența nu are aceleași rezultate ca lipoliza laser.

Lipoaspirația laser poate fi efectuată doar de către un chirurg de chirurgie plastică, zonele care pot fi remodelate prin ProLipo Plus fiind: abdomenul superior și inferior, flancurile, șoldurile, talia, coapsele, fesele, brațele, partea superioară a spatelui, genunchii, gâtul, bărbia.

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!