Peeling laser superficial MicroLaserPeel

Terapii faciale

MicroLaserPeel

Peelingul „de weekend”, denumit MicroLaserPeel, conferă pielii un aspect catifelat și luminos, prin îndepărtarea imperfecțiunilor cauzate de vârstă sau de un stil de viață activ.

Acesta se adresează modificărilor apărute la nivelul pielii care sunt asociate cu înaintarea în vârstă și cu un stil de viață activ. Se pot observa reale îmbunătățiri ale aspectului și ale calității pielii în doar câteva zile.

Epiderma este o structură robustă și rezistentă a pielii, care protejează dermul profund, având rolul de barieră fizică. La nivelul epidermului iau naștere, însă, ridurile fine și modificările pigmentare care apar de obicei pe pielea afectată de mediul înconjurător sau de vârstă. Prin procedeul MicroLaserPeel se îndepărtează un strat subțire din epidermă, așa că refacerea acesteia va dura doar câteva zile.

Ce este MicroLaserPeel?

MicroLaserPeel este un peeling intra-epidermal prin care, cu ajutorul fasciculelor laser ghidate de un scanner, se pot îndepărta atât un strat epidermal minim, cât și epiderma în totalitate (10-50 microni). Computerul care monitorizează această procedură selectează extrem de precis adâncimea și puterea de penetrare a razei laser, îndepărtând în mod uniform prin vaporizare stratul dorit, ceea ce nu se poate realiza prin nicio altă metodă de peeling. Ridurile, cicatricile postoperatorii sau cele care au apărut după acnee, keratozele sau problemele pigmentare sunt tratate cu succes prin MLP.

Cui i se adresează MicroLaserPeel?

Dacă dorești un rezultat mai bun decât după o microdermabrazie sau după un peeling chimic și ai la dispoziție un timp limitat pentru refacerea pielii, atunci MicroLaserPeel a fost conceput pentru tine.

Care este diferența dintre MLP și microdermabrazie?

MLP este un peeling superficial, parțial sau chiar total al epidermei, prin care se realizează ablația în profunzime a epidermului. De aceea este considerată pasul perfect dintre microdermabrazie și peelingul profund care reface întreaga structură a pielii. Pentru confortul tău, intervenția se realizează după aplicarea unei creme care anesteziază straturile superficiale ale pielii.

Care sunt stadiile vindecării după procedura MLP?

Pacienții răspund diferit la peelingul laser. În general, cu cât pielea este mai sănătoasă și mai tânără, cu atât refacerea și vindecarea după MLP are loc mai repede. Roșeața și edemațierea care apar după MLP (similar ca după o arsură solară) sunt cu atât mai intense cu cât peelingul este mai adânc. Înroșirea și senzația de arsură solară sunt reacții normale care apar după MLP și care persistă în medie 12 ore. În afară de peelingul instantaneu făcut de raza laser prin vaporizarea computerizată a unui anumit strat din epidermă, căldura eliberată în piele are efecte benefice asupra refacerii colagenului. Pielea înroșită se va transforma după 24-48 de ore în scuame, care se vor îndepărta printr-o exfoliere delicată. Acesta constituie, de fapt, un al doilea peeling pe care MLP îl realizează în cadrul aceleiași intervenții.

Care sunt efectele procedurii MLP?

La scurt timp după MLP, pielea va deveni mai moale, mai catifelată și mai luminoasă, cu schimbări semnificative și imediate ale texturii și tonicității pielii.

Câte proceduri MLP se pot face?

De obicei, procedura se poate repeta de 2-4 ori la un interval de 6-8 săptămâni. Cu cât mai multe peeling-uri superficiale se aplică, cu atât se poate obține o piele mai netedă și mai catifelată. Mai mult, prin stimularea celulelor pielii, a vascularizației și a sintezei de colagen, întreținerea ulterioară prin produse cosmetice este mult mai eficientă.

Ce recomandări trebuie urmate după intervenție?

Este important ca țesuturile tratate să rămână moi și pliabile în decursul vindecării, de aceea, utilizarea unei creme speciale, pe care o vei primi în cadrul tratamentului, este esențială pentru a nu lăsa pielea să se usuce. Sunt interzise expunerile la soare, solar și loțiunile autobronzante. Cremele cu factor de protecție 30 sunt obligatorii dacă ieșirile în aer liber nu pot fi evitate. Medicul îți va da detaliat toate recomandările de care ai nevoie. Nu uita să îți programezi din timp următoarea ședință de tratament.

ProFractional

ProFractional este intervenția laser care regenerează pielea, crește tonusul și fermitatea acesteia și elimină ridurile, cicatricile post-acnee și îmbunătățește aspectul vergeturilor.

Până acum, cicatricile după acnee, vergeturile, ridurile, melasma sau alte afecțiuni sau aspecte inestetice ale pielii constituiau o provocare. Tratamentele invazive, peelingul chimic profund stânjenitor și riscant sau multiplele dermabrazii au reprezentat încercări de remodelare a întregii structuri a pielii, dar cu reacții adverse deloc de neglijat.

Rapid, confortabil, fără durere și cu o vindecare rapidă, intervenția laser ProFractional este considerată tratamentul de aur în cadrul procedurilor laser minim invazive. Acționând până la nivelul dermului profund, ProFractional tratează cu succes ridurile, cicatricile după acnee, îmbunătățind în același timp textura și tonicitatea pielii.

Ce este ProFractional?

Imaginați-vă o pictura deteriorată care ar avea nevoie de o restaurare. Care nu poate fi făcută decât cu delicatețe, în detaliu și pe porțiuni mici. Altfel spus, ca atunci când o fotografie este refăcută pixel cu pixel, ProFractional îmbunătățește calitatea pielii cu ajutorul unor spoturi laser microscopice. Mii de canale extrem de fine, dar adânci, penetrează până la nivelul dermului, stimulând producerea de colagen și elastină.

ProFractional reprezintă introducerea unei noi tehnologii laser care să poată acționa simultan în toată grosimea pielii, fără a necesita îngrijiri îndelungate sau absență socială. Și, spre deosebire de alte intervenții invazive, recuperarea după acest tip de tratament este rapidă și fără efecte secundare.

ProFractional pătrunde fără durere la adâncimi mult mai mari decât poate face un peeling profund, regenerarea pielii realizându-se în toate straturile. Astfel, afecțiuni care până acum necesitau recuperări de luni întregi, pot fi tratate cu ProFractional în doar câteva zile.

Ce afecțiuni se pot trata cu ProFractional?

ProFractional elimină cicatricile după acnee, îmbunătățește aspectul pielii ridate, elimină petele de soare sau de vârstă, keratoza actinică și aduce cele mai evidente îmbunătățiri vergeturilor! Cicatricile postoperatorii pot fi remodelate cu ajutorul ProFractional, care îmbunătățește în același timp tonicitatea și textura pielii, prin reducerea porilor.

Cum acționează ProFractional?

Unda laser fracționată pătrunde în grosimea pielii, realizând microcolumne a căror adâncime este stabilită în funcție de gradul de ridare a pielii sau de dimensiunea vergeturilor sau a cicatricilor. Prin efectuarea acestor columne asemănătoare unor găuri micronice, sunt îndepărtate țesuturile îmbătrânite. În urma lor va rămâne un țesut proaspăt, fără celule distruse, lăsând, în același timp, țesut intact între miile de microcolumne. Vindecarea se realizează prin umplerea columnelor micronice cu colagen nou, prin stimularea fibroblastilor din țesuturile din jur. Mai mult, energia eliberată de laser generează un răspuns dermic profund de contracție a colagenului și de îmbunătățire a tonicității pielii.

Legenda

Fiecare puls laser produce microcolumne denumite zone de tratament termic (MTZ), de dimensiuni mai mici decât firul de par, separate de țesut normal.

În interiorul microcolumnelor ia naștere remodelarea și formarea de colagen nou, eliminând în câteva zile celulele micronice denaturate (detritusul microepidermal necrotic - MEND).

Al doilea tratament creează mai multe microcolumne, stimulând și mai mult formarea de colagen nou, redând astfel pielii o tonicitate mult mai mărită.

Fiecare tratament acoperă aproximativ 20% din suprafața pielii. În mod normal, între 4-6 tratamente spațiate la 1-2 săptămâni pot acoperi întreaga suprafață a pielii.

Ce presupune tratamentul cu ProFractional?

Chiar dacă intervenția se poate realiza la adâncimi considerabile cuprinse între 20 și 1500 de microni, ProFractional este considerată o procedură minim invazivă. Acționând cu o energie foarte mare, dar cu o selectivitate ridicată, tratamentul ProFractional nu este dureros și necesită doar aplicarea de cremă anestezică. Se aplică direct pe pielea curată.

Ce se întâmplă după tratamentul cu ProFractional?

O ușoară înroșire și edemațiere (umflare) a pielii este normală după tratament. Dacă edemul poate dispărea după o zi, roșeața poate persista câteva zile, urmând să dispară treptat. Imediat după tratament, urmele microcolumnelor vor fi aproape invizibile. Vei avea însă o senzație de ușoară arsură solară, care va dispărea în scurt timp.

Care sunt rezultatele tratamentului cu ProFractional?

Remodelarea zonelor care conțin riduri sau cicatrici se poate observa încă de a doua zi după tratament. După 2 săptămâni rezultatul este mult mai evident. Cicatricile vor fi mult mai aplatizate, iar ridurile mult mai șterse.

Tratamentul cu ProFractional aduce și un alt beneficiu: vindecarea pielii se face mult mai rapid decât în cazul unui peeling profund, efectuat la aceeași adâncime și care ar fi necesitat anestezie generală.

Ce zone pot fi tratate cu ProFractional?

Tratamentele cu ProFractional sunt sigure pentru orice tip de piele și pot fi aplicate în orice zonă a corpului unde se dorește o îmbunătățire a aspectului pielii. Cele mai populare zone sunt fața, gâtul, decolteul și abdomenul. ProFractional se poate aplica, de asemenea, pe orice altă zonă a corpului care prezintă vergeturi.

Câte tratamente cu ProFractional vor fi necesare?

O îmbunătățire considerabilă se poate observa și după primul tratament. Există afecțiuni care necesită două sau mai multe tratamente spațiate la 4-6 săptămâni. Rezultate foarte bune se obțin dacă în aceeași ședință se aplică mai întâi MicroLaserPeel urmat de ProFractional pe întreaga suprafață a feței sau în regiunile unde sunt prezente riduri sau cicatrici.

Există îngrijiri speciale după tratamentul cu ProFractional?

După tratament este important ca țesuturile tratate să rămână moi și pliabile în decursul vindecării, de aceea este esențială utilizarea unei creme speciale pe care o vei primi după intervenție. Sunt interzise expunerile la soare, solar și loțiunile autobronzante. Dacă ieșirile în aer liber nu pot fi evitate, cremele cu factor de protecție 30 sunt obligatorii.

Intervenție nouă în paleta tratamentelor laser, recomandată pentru o remodelare spectaculoasă a ridurilor, cicatricilor, petelor pigmentare, tonicității și texturii

ProFractional XC este noua variantă a laserului ProFractional, recomandată pentru o remodelare spectaculoasă a ridurilor, cicatricilor, petelor pigmentare, tonicității și texturii.

Intervenția este îmbunătățită prin aplicarea la nivelul pielii a unui puternic fenomen de coagulare a țesutului, care:

  • elimină mult mai eficient resturile celulare din microcolumnele practicate;
  • exercită un efect puternic de contracție a fibrelor elastice, cu efect în creșterea fermității pielii;
  • generează un efect spectaculos și o recuperare scurtă a pacienților, redusă la doar două - trei zile.

Intervenții ProFractional combinate

ProFractional XC este o intervenție eficientă aplicată fie singular, fie în combinație cu alte intervenții laser, în funcție de afecțiunea pe care pacienta o dorește a fi îmbunătățită:

MicroLaserPeel + ProFractional: se aplică inițial un peeling superficial pentru a îndepărta neregularitățile prezente la nivelul întregii suprafețe a pielii, urmat de ProFractional, pentru a stimula remodelarea colagenului în timpul ablației fracționale profunde produsă de această ultimă intervenție.

BBL + ProFractional: intervenția începe prin aplicarea BBL pe întreaga suprafață a feței, pentru a îndepărta leziunile pigmentare, după care se aplică ProFractional atât pentru îndepărtarea din profunzime a pigmentului, cât și pentru stimularea colagenului.

SkinTyte + ProFractional: se aplică inițial SkinTyte, procedură care îmbunătățește fermitatea pielii, urmată imediat de ProFractional, pentru o stimulare mult mai accentuată și o curățire în profunzime a pielii.

Laser Skin Peel

Vă gândiți că vă apropiați de momentul unui lifting chirurgical, dar vă este teamă de o intervenție chirurgicală? Aveți cicatrici care nu au dispărut oricât de multe metode ați folosit? Laser Skin Peel a fost conceput pentru a pătrunde la adâncimi mult mai mari decât un peeling obișnuit, pentru a restaura aspectul tânăr și natural al pielii. Prin acest peeling profund sunt îndepărtate straturi fine din suprafața pielii, în funcție de afecțiunea care trebuie tratată. Pielea ridată, cu cicatrici sau cu pete pigmentare își va îmbunătăți semnificativ aspectul.

Ce este Contour Laser Skin Peel?

Contour este o combinație a două lasere care revoluționează peelingul cu laser, permițând penetrarea la adâncimi diferite în straturile pielii. Astfel, remodelarea structurii pielii prin acest tip de peeling vă asigură tratamentul celor mai variate și mai dificile afecțiuni.

Ce afecțiuni pot fi tratate cu Contour Laser Skin Peel?

  • Riduri
  • Cicatrici după acne
  • Lentigo solar
  • Cicatrici hipertrofice
  • Cicatrici postoperatorii
  • Nevi pigmentari
  • Keratoză actinică

Ce zone pot fi tratate cu Contour Laser Skin Peel?

Laser Skin Peel se poate aplica la nivelul tururor zonelor, dar cele mai frecvente proceduri se adresează feței, gâtului, decolteului și mâinilor.

Cum acționează Contour Laser Skin Peel?

Prin emiterea unei lungimi de undă laser care este absorbită preferențial de apa din colagenul îmbătrânit, acest tratament poate realiza ablația unui strat variabil din piele, concomitant cu contracția puternică a fibrelor elastice, reducând aspectul ridurilor sau ale altor modificări nedorite. Pielea îmbătrânită este remodelată în același timp într-o nouă structură. În timp ce noi celule se formează în decursul procesului de vindecare, pielea va deveni mai catifelată și cu un aspect mult mai tânăr. Acesta este de fapt o intervenție de refacere a structurii și a suprafeței pielii.

Care sunt stadiile procesului de vindecare?

Timpul de vindecare depinde de adâncimea la care se practică intervenția, dar și de reactivitatea individuală. Înroșirea și edemațierea pielii pot persista câteva săptămâni, perioadă în care se realizează vindecarea și reînoirea întregii suprafețe a pielii. O nuanță roșiatică reziduală a pielii poate fi observată și după vindecare, dispărând în timp. Această nuanță este dovada regenerării continue la nivelul dermului.

Care sunt beneficiile intervenției cu Laser Skin Peel?

Această procedură poate aduce beneficii extrem de importante pacienților care nu doresc o intervenție chirurgicală. Denumită și “lifting fără incizii”, intervenția aduce beneficii asemănătoare unui lifting chirurgical.

Este o intervenție confortabilă?

Disconfortul acestei intervenții variază de la pacient la pacient. Laser Skin Peel se adresează pacienților care au la dispoziție timp suficient necesar refacerii pielii și în același timp nu sunt dispuși unei intervenții chirurgicale. Medicul va discuta cu tine opțiunile anestezice, pentru a preîntâmpina orice disconfort în timpul și după intervenție.

În ce constă procedura cu Laser Skin Peel?

În funcție de adâncimea necesară pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, medicul decide tipul de anestezie recomandat. Ochii vor fi protejați de ochelari speciali. Eliberarea controlată a undelor laser se va face prin intermediul unui scanner. Intervenția prin care se îndepărtează prin ablație și coagulare straturi controlate din piele poate dura de la câteva minute până la o jumătate de oră.

Există vreun risc asociat procedurii?

Prin respectarea indicațiilor medicale referitoare la îngrijirile zilnice ale pielii, riscul de infecție va fi absent. Consulturile medicale periodice stabilite de către medic vor asigura o vindecare excelentă.

Cât de repede vor apărea efectele acestei intervenții?

Deoarece vindecarea pielii durează câteva săptămâni, nu poți observa efectele asupra refacerii structurii pielii decât după acest interval de timp. În timpul vindecării se formează colagen nou care va înlocui ridurile. Acest fenomen este continuu, iar rezultatul se va îmbunătăți și mai mult în câteva luni.

Ce fel de îngrijiri vor fi necesare după tratament?

Este important să respecți toate instrucțiunile medicului, care îți va recomanda anumite produse de îngrijire a pielii. Acestea vor minimaliza riscul unor infecții și vor asigura o vindecare rapidă și sigură. După aceste tratamente, pielea ta nou regenerată va fi sensibilă la razele ultraviolete, de aceea va fi interzisă expunerea directă la soare până când pielea se va vindeca. Folosirea unei creme cu factor ridicat de protecție împotriva razelor solare este importantă.

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!