Dermatoscopia

Dermatologie

Dermatoscopia este o tehnică care constă în analiza în profunzime a structurilor și a anumitor detalii ale unei leziuni cutanate, imposibil de văzut cu ochiul liber, cu ajutorul unui mic dispozitiv, numit „Dermatoscop”. Analiza vaselor și cea a pigmentului pielii sunt cele două elemente principale care fac posibilă orientarea diagnosticului în favoarea unei leziuni benigne sau maligne.

Dermatoscopia permite astfel medicului dermatolog să identifice leziuni suspecte a căror natură canceroasă va fi confirmată printr-o biopsie cutanată sau după excizia lor chirurgicală.

Invers, aceasta tehnica face posibila evitarea multor excizii inutile ale anumitor leziuni suspecte la examenul clinic, dar pentru care analiza dermatoscopica ofera elemente linistitoare.

Dermatoscopia completează examenul clinic al leziunilor pe care medicul dermatolog dorește să le analizeze mai precis. Este o examinare simplă, rapidă și complet nedureroasă. Imaginile fotografice pot fi realizate folosind o cameră conectată direct la dermatoscop.

Se recomanda efectuarea a cel putin o sedinta de dermatoscopie pe an, sau dupa aparitia oricarei leziuni sau modificare a pielii dupa expunerea la soare.

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!