Operația de rinoplastie

Chirurgie Estetică

Remodelarea nasului este una din cele mai frecvente intervenții întâlnite în cabinetele de chirurgie estetică, atât la femei, cât și la bărbați. Nasul reprezintă elementul central al feței, cu rol în definirea expresiei faciale. De aceea, caracteristicile piramidei nazale trebuie să fie în armonie cu trăsăturile faciale, disproporția dintre acesta și celelalte elemente ale feței determinând pacientul să se adreseze cabinetului de chirurgie plastică.

Caracteristicile nasului reprezintă expresia eredității. Există însă și cazuri în care, prin traumatisme, piramida nazală are de suferit, fapt care îi îndrumă pe candidații acestei intervenții să solicite o consultație. În cazul nasului traumatizat este bine să știți că o rinoplastie este recomandată după 9-12 luni de la traumatism.

Ce presupune consultația pentru o operație la nas?

Acesta este momentul important în care trebuie să exprimați dorințele dvs. și să vi se explice care sunt posibilitățile de remodelare. Așteptările dumneavoastră trebuie să fie realiste. În alegerea formei viitorului nas, trebuie să țineți cont și de celelalte caracteristici ale feței, iar medicul dvs. vă va ajuta în acest sens.

În timpul consultației inițiale, vi se va cere să vă uitați în oglindă și să îi arătați medicului exact ce anume doriți să fie îmbunătățit. Astfel, chirurgul plastician va înțelege așteptările dvs. și vă va spune cât de realizabile sunt. Operație de rinoplastie trebuie să redea armonia feței și încrederea în forțele proprii.

La consultație trebuie să veniți pregătiți să relatați istoricul medical. Un nas care a suferit un traumatism sau o altă intervenție chirurgicală va necesita o intervenție mai laborioasă și mai dificilă. De aceea este bine să spuneți medicului istoricul dvs., pentru a obține un efect cât mai bun.

Deviațiile de sept se pot rezolva în aceeași timp cu rinoplastia. Concomitent cu îmbunătățirea aspectului de lateralizare a piramidei nazale produs, uneori de deviația de sept, se va putea rezolva și deficiența de respirație.

Cui îi este adresată operația de rinoplastie?

Dacă sunteți la o vârstă la care s-a oprit procesul de creștere (după unii autori, în jur de 18 ani) vă puteți gândi la o rinoplastie. Trebuie să aveți o stare de sănătate bună în momentul intervenției, să abandonați fumatul și să aveți o atitudine pozitivă și așteptări realiste cu privire la rezultatul intervenției.

Următoarele aspecte pot fi indicații care vă pot situa în poziția unui bun candidat pentru o operație la nas:

 • nasul este prea lat atunci când este privit din față;
 • există o „cocoașă” care se vede din profil;
 • piramida nazală este prea mare, dezechilibrând armonia feței;
 • vârful nasului este prea ascuțit sau prea lărgit;
 • nările sunt prea evazate;
 • nasul este asimetric;

Care sunt modificările posibile în urma operației estetice la nas?

Prin rinoplastie se pot modifica atât mărimea piramidei nazale (ținând cont de celelalte trăsături ale fetei), cât și lățimea nasului și a orificiilor narinare. Vârful nasului poate fi ascensionat sau mai coborât, iar profilul piramidei poate fi corectat de eventualele excrescențe („cocoașe”) sau depresiuni.

La consultație vi se va explica tipul de rinoplastie recomandată. Aceasta poate fi realizată prin metodă închisă, când inciziile sunt plasate în interiorul nasului sau metodă deschisă, atunci când abordul remodelărilor osoase și cartilaginoase se face printr-o mică incizie la nivelul columelei. Prin rinoplastia dechisă, abordul este mult mai mare, motiv pentru care pot fi remodelate toate structurile anatomice nazale. Edemul însă este mai mare și recuperarea ceva mai întârziată.

Operație de rinoplastie poate fi totală (corecția tuturor elementelor osoase și cartilaginoase) sau parțială (remodelarea doar a structurilor cartilaginoase).

În multe cazuri, anumite probleme de respirație care au legătură cu structurile nazale interne (deviația de sept) pot fi corectate în același timp cu remodelarea nazală estetică.

Ce presupun operația și recuperarea după operația de micșorare a nasului?

Intervenția chirurgicală durează în medie 2-3 ore și necesită anestezie generală. Disconfortul postoperator este minim. Pot apărea dureri care răspund bine la antialgice. Edemul și echimozele se ameliorează cu comprese reci și pot dura 2-7 zile. În primele 24-48 de ore, orificiile narinare vor fi obstruate cu mese introduse endonazal. Vindecarea chirurgicală are loc după o săptămâna, însă rezultatul final se obține în decursul a câtorva luni. Puteți să va reluați activitatea după 10-14 zile.

În timpul perioadei de recuperare postoperatorie aspectul nasului poate să nu coincidă cu ce vă doreați. Procesul de remodelare durează, așa că nasul poate fi asimetric, edematiat, prezentând zone cu sensibilitate redusă sau chiar ușor dureroase. Toate acestea vor dispărea în următoarele săptămâni.

Care sunt recomandările postoperatorii?

 • Prezentați-vă la controale medicale zilnice în prima săptămână (când se vor evacua meșele compresive intranazale și se va înlătura atela de imobilizare) și la câteva zile în săptămâna a doua;
 • Evitați frigul, aglomerațiile sau posibilele lovituri sau traumatisme la nivelul piramidei nazale operate;
 • Evitați efortul fizic timp de o lună de zile;
 • Evitați expunerea la condiții de frig sau expunerea la căldură timp de o lună;
 • După 4-6 luni se poate evalua rezultatul acestei intervenții, timp în care se recomandă să țineți legătura cu medicul curant.

Vindecarea după rinoplastie este un proces gradual, de aceea evaluarea finală a rezultatului se face după minimum un an, însă modificările estetice sunt vizibile în câteva săptămâni după intervenție.

prețuri

Rinocorecție (anestezie generala)
5500€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!