Ginecomastie

Chirurgie Estetică

Preocupați de aspectul exterior nu mai puțin decât femeile, și bine fac, chiar dacă greu ar recunoaște, bărbații sunt interesați în special de prezența unui bust bine dezvoltat. Pectoralii proeminenți reprezintă o caracteristică fizică pentru care mulți bărbați apelează la exerciții fizice care să dezvolte musculatura. Și chiar la tratamente cu steroizi anabolizanți. Nu puține sunt cazurile în care, după administrarea unor astfel de preparate, bărbații s-au trezit nu cu dezvoltarea mușchilor pectorali, ci cu apariția unor adevărați… sâni.

Ce este ginecomastia?

Prezența glandei mamare în exces la bărbați poartă numele de ginecomastie și are drept cauză principală o dereglare hormonală, în special creșterea nivelului de estrogeni sau scăderea testosteronului.

Ginecomastia apare și ca urmare a consumului de anabolizante, dar și în cadrul unor afecțiuni ale ficatului (ciroza hepatică), prostatei, glandelor suprarenale și tiroidei sau chiar datorită consumului de droguri. Mărirea sânilor la bărbați poate apărea tranzitoriu încă de la naștere, fiind întâlnită frecvent și la pubertate.

Obezitatea este o altă cauză de mărire a volumului sânilor prin creșterea cantității de țesut adipos la acest nivel.

Prezența glandei mamare la bărbații adulți reprezintă un disconfort fizic perceput atât de pacient cât și de anturaj, în funcție de gradul de dezvoltare al ginecomastiei: de la discrete depozite de grăsime și țesut glandular, până la dezvoltarea considerabilă a unor sâni. Efectul acestei dereglări hormonale nu este de neglijat, persoana în cauză putând avea serioase probleme în plan socio-profesional, dar și afectiv și sexual.

Ce presupune corecția ginecomastiei prin lipoaspirație laser vs operație?

După consulturi endocrinologice, radiologice și chiar oncologice, tratamentul chirurgical este indicat anumitor forme de ginecomastie care nu răspund tratamentului medicamentos sau au dimensiuni care nu pot fi rezolvate decât chirurgical.

Operația de ginecomastie în sine poate fi o combinație între lipoaspirație și scoaterea chirurgicală a glandei mamare. Incizia este plasată în jurul areolei mamare, astfel încât cicatricea rezultată va rămâne aproape invizibilă. Recuperarea postoperatorie variază de la câteva zile la 2 săptămâni. Și nu trebuie uitat avantajul acestei operații, cu rezultat permanent: îmbunătățirea aspectului fizic și psihic al pacientului.

Operația de ginecomastie se face cu anestezie generală și durează aproximativ 2 ore. Postoperator, pacientul va avea nevoie de o bustieră specială, care va fi purtată timp de 30 de zile. Activitatea poate fi reluată imediat după operație, cu excepția exercițiilor fizice intense. Recuperarea postoperatorie se face rapid, iar rezultatele obținute sunt spectaculoase.

Care sunt riscurile asociate ginecomastiei?

Și bărbații pot face cancer de sân!

Deloc de neglijat, investigarea ginecomastiei prin metode ecografice și/sau mamografice este obligatorie. Prezența țesutului glandular mamar presupune riscul de a face cancer de sân. Și dacă luăm în calcul statisticile care spun că neoplasmul mamar poate apărea la 1% dintre bărbați, atunci orice mărire de volum a glandelor mamare la bărbat, fie doar unilaterală și trecătoare, impune un consult medical de specialitate.

prețuri

Ginecomastie prin lipoaspirație laser ProLipo Plus (anestezie locală)
2000€–3000€
Ginecomastie chirurgicală (anestezie generală)
3500€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!