Abdominoplastie

Chirurgie Estetică

Cine nu își dorește un abdomen plat, fără exces de piele sau țesut gras? Creșterile în greutate, slăbirea rapidă după sarcină, fără a fi asociată cu exerciții fizice, sau obezitatea sunt doar câteva dintre cauzele care stau la baza unui aspect neplăcut la nivelul abdomenului.

Ce este abdominoplastia?

Operația de abdominoplastie reprezintă soluția chirurgicală de înlăturare a țesutului adipos și a tegumentului în exces, aducând o îmbunătățire notabilă aspectului abdomenului.

Cui îi este adresată operația de abdominoplastie?

Orice surplus de piele și grăsime de la nivelul abdomenului, care nu se poate rezolva prin dietă, exerciții fizice și intervenții laser, impune o intervenție chirurgicală persoanelor care își doresc o îmbunătățire a aspectului la acest nivel. Cei care se adresează intervenției de abdominoplastie sunt, deopotrivă, atât bărbați, cât și femei.

Prin abdominoplastie nu se obține doar îndepărtarea așa-numitului șorț abdominal, ci se poate realiza și corecția reliefului abdominal, întărirea peretelui muscular și remodelarea taliei.

Femeile care au rămas în urma sarcinii cu un abdomen flasc, brăzdat de vergeturi, sunt de asemenea candidate ale operației de abdominoplastie. Odată cu îndepărtarea tegumentului în exces, se îndepărtează și vergeturile apărute la acest nivel.

Ce trebuie să știți înainte de operația de abdominoplastie?

Dacă plănuiți o sarcină în viitorul apropiat, această intervenție nu este indicată în acest moment. De asemenea, dacă aveți intenția să slăbiți, urmați o dietă corespunzătoare înainte de intervenție, nu slăbiți după abdominoplastie, deoarece s-ar putea să apară un nou surplus tegumentar, care nu este deloc estetic.

Abdominoplastia este o intervenție laborioasă și poate fi personalizată în funcție de dorințele dumneavoastră și de particularitățile anatomice. De aceea consultația inițială este absolut necesară, ca de altfel în orice problemă legată de problemele dumneavoastră estetice pe care le doriți a fi rezolvate.

În cadrul consultației, chirurgul va evalua starea dumneavoastră de sănătate și vă va chestiona cu privire la tipurile de intervenții chirurgicale antecedente, prezența sau nu a anumitor afecțiuni acute sau cronice, dar și asupra medicației pe care o urmați în prezent.

Intervenția se desfășoară în afara perioadei ciclului menstrual, fiind necesară oprirea oricărei medicații antiinflamatorii sau contraceptive înainte cu două săptămâni.

Ce presupune intervenția chirurgicală de abdominoplastie?

Tehnica ce va urma a fi aplicată va ține seama de factori individuali și de preferințele personale.

În general, îndepărtarea excesului tegumentar și a paniculului adipos impune efectuarea unei incizii orizontale deasupra zonei pubiene, care va fi plasată între oasele bazinului.

Lungimea inciziei, și deci a viitoarei cicatrici, va fi legată de cantitatea de țesut care trebuie îndepărtat. Aceasta va fi plasată cât mai jos, pentru a putea fi acoperită de lenjeria intimă.

Persoanelor care au o cantitate mai mare de țesut care trebuie îndepărtat li se va practica o incizie și în jurul ombilicului, având rolul de repoziționare a acestuia.

Pielea din abdomenul inferior care este afectată de vergeturi va putea fi îndepărtată, așa că, odată cu ea, se vor putea îndepărta și o parte din vergeturi.

Intervenția chirurgicală de abdominoplastie durează 3-5 ore, realizându-se cu anestezie generală și internare de minimum 24-48 de ore. Pacienților li se vor monta tuburi de dren care vor evacua fluidele care se pot acumula, evitând astfel apariția pe cât posibil a hematoamelor și seroamelor. Acestea se vor îndepărta după câteva zile.

Care sunt recomandările de după operația de abdominoplastie?

Disconfortul postoperator este în general moderat și calmat prin administrarea de antialgice. Pot apărea echimoze și edeme la nivelul zonei operate, care dispar însă după câteva zile. Vindecarea necesită în medie 10-14 zile. Este recomandată mobilizarea cât mai precoce, însă sunt contraindicate exercițiile fizice și eforturile mari cel puțin 3-4 săptămâni. De asemenea, se recomandă purtarea unei bustiere elastice timp de o lună postoperator.

Controalele medicale periodice timp de o lună după abdominoplastie sunt de asemenea recomandate, ca și consultul medical la apariția oricăror simptome care anunță o eventuală complicație: hematom, serom, infecții sau dehiscențe de plagă.

Rezultatul final al acestei intervenții se va vedea la câteva luni postoperator și va fi de lungă durată. Cu timpul însă, datorită înaintării în vârstă, a gravitației sau în cazurile de creștere ponderală semnificativă, rezultatul se poate modifica.

prețuri

Abdominoplastie totala (anestezie generală)
5500€

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!