Liftingul de brațe

Operații estetice

Înaintarea în vârstă presupune și modificări ale pielii de la nivelul brațului. După vârsta de 40 de ani, fermitatea acesteia scade, apărând aspectul de piele lăsată în partea superioară a brațului. Liftingul de brațe este o intervenție chirurgicală prin care se elimină excesul de piele și depozitele de grăsime, lăsând partea superioară a brațelor cu un aspect mai plăcut și contur tineresc.

Cui îi este adresat liftingul de braț?

Liftingurile chirurgicale de brațe pot fi efectuate majorității personelor afectate, inclusiv pacienților cu greutate normală, care au nevoie doar de o remodelare mică a pielii de la acest nivel. Cu toate acestea, majoritatea pacienților care solicită o astfel de intervenție sunt pacienți supraponderali care au urmat o dietă prin care au pierdut în greutate și au reușit o stabilizare a acesteia.

Mulți dintre pacienți se plâng că brațele lor se simt și arată ca „niște aripi de liliac”. În general, o piele flască cu aspect neplăcut apare la femeile trecute de vârsta de 40 de ani, la cele care au slăbit rapid sau la persoanele care au suferit o scădere în masa musculară, fie datorită unor afecțiuni, fie datorită întreruperii exercițiului fizic.

Cum se realizează procedura de lipoaspirație?

Pentru pacienții care prezintă un exces minim de țesut, probabil acesta se datorează unei depuneri de grăsime, iar lipoaspirația poate fi o soluție.

În cazul în care excesul se află în apropiere de axilă, atunci se practică o incizie în apropiere de axilă, unde se practică ascensionarea pielii și excizia eventualului exces.

Excesul tegumentar mare și prezența pielii de calitate slabă sunt indicații pentru excizia acesteia pe lungimea întregului braț, prin practicarea unei incizii longitudinale din regiunea cotului până la axilă.

Care sunt recomandările preoperatorii?

Pacienților fumători li se recomandă oprirea acestuia cu cel puțin câteva săptămâni înaintea intervenției. Fumatul poate afecta capacitatea de vindecare. Anumite medicamente care cresc riscul de sângerare, cum ar fi aspirina sau alte medicamente antiinflamatorii nonsteroidiene, vitamina E sau tratamentele homeopate trebuie să fie întrerupte înainte de intervenția chirurgicală.

Care sunt îngrijirile postoperatorii?

După intervenția de lifting de brațe, este recomandat să stați 24 de ore sub supraveghere medicală. Se vor prescrie medicamente antiinflamatorii și antibiotice. De asemenea, trebuie să purtați o fașă elastică, pentru a preveni deformările din zona operată, dar și anumite complicații care pot apărea: sângerări, seroame, edeme. Masajul este indicat după suprimarea firelor de sutură, care se va face treptat, după primele 7 zile.

Cicatricea rezultată în urma exciziei de piele trebuie atent îngrijită, inițial printr-o igienă riguroasă. După primele două săptămâni, se vor aplica unguente speciale sau plasturi siliconici care vor dirija cicatrizarea și vor preveni cât se poate o vindecare defectuoasă.

Care sunt efectele secundare ale liftingului de brațe?

Cicatricea este inițial roșie și va rămâne în acest stadiu inflamator timp de câteva săptămâni sau chiar luni. Maturarea cicatricei va dura însă un an de zile.

Imediat după operație, unii pacienți pot avea senzații de apăsare în partea superioară a brațului, datorată edemului apărut în urma intervenției. Alteori, pacienții pot simți furnicături la nivelul mâinilor. Toate aceste simptome dispar în câteva săptămâni după operație.

Ce presupune recuperarea postoperatorie?

După intervenție este foarte important ca cicatricea să nu fie solicitată prin mișcări ample. În caz contrar, aceasta se va lăți din ce în ce mai mult. De aceea, mișcările brațelor vor fi reluate treptat, iar ridicarea acestora deasupra planului umerilor se va face după o lună postoperator.

Riscul ca cicatricea să devină inestetică datorită tracțiunii exercitate asupra ei prin mișcări forțate este foarte mare în primele 6 luni. În tot acest timp este recomandată folosirea plasturilor de silicon.

pacienți fericiți

Portret cu Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Mirela Vaida (Actriță, Realizator Antena 1)

Dr. Dana Miricioiu este o femeie estetician frumoasă, profesionistă, caldă și foarte corectă în relația cu pacienții. Mi-a inspirat multă încredere ca om, în primul rând! Aș apela oricând la serviciile ei pentru că știe exact ce trebuie să facă pentru a-mi reda frumusețea naturală, firească, expresivă, atunci când timpul lasă câteva riduri sau câteva kilograme în plus!